fodterapeut

Døjer du med smerter i fødderne?

Døjer du med smerter i fødderne?

editorial

Det kan være ganske ubehageligt at have ondt i ens fødder. Vi går rundt på dem dagen lang, så derfor kan de godt blive ømme og trætte efter en lang dag. Men hvis du har vedvarende smerter i fødderne, så bør du overveje at gøre noget ved det. I dette indlæg vil vi komme nogle gode råd til, hvad du skal gøre hvis du oplever smerter i dine fødder. Så læs med her, og bliv klogere på, hvad du skal gøre. 

 

fodterapeut

 

1. Giv fødderne et fodbad

Hvis du har meget ømme fødder, så kan du forkæle dem ved at give dem et fodbad. Her kan du bruge enten sæbespåner, almindeligt kropssæbe eller badesalt. Der er nogle badesalte, der er udviklet særligt til fødder. Det kan lindre ømheden i dine fødder, hvis du har haft høje sko på hele dagen eller haft nogle sko på, der har siddet lidt dumt. Giv dine fødder et ugentligt fodbad, og du vil mærke en forskel. 

 

2. Masser dine fødder

Når du er færdig med at bade dine fødder, så kan du massere dem lidt. Her kan du f.eks. bruge din almindelige bodylotion eller en olie til at massere dine fødder med. Måske du kan få din kæreste eller ven til at hjælpe dig, hvis du har meget ondt i fødderne. Det kan måske lige lindre smerterne lidt, så det ikke gør nært så ondt, når du skal have sko på igen. 

 

3. Tag til en fodterapeut

Hvis du har vedvarende smerter, bør du henvende dig til en professionel. Det kan være, at du har en hælspore i din hæl, der gør, at det gør ondt i dine fødder. Det kan også være en anden lidelse, som du har fået i dine fødder. Her er det bedst at forhøre sig ved professionelle, fremfor at gå rundt med smerterne i længere tid.