tandtekniker

Et halvårligt tandlægebesøg betyder meget for dit fremtidige helbred

Et halvårligt tandlægebesøg betyder meget for dit fremtidige helbred

Hvorfor går vi til tandlægen? Det er der mange gode grunde til, da problemer med munden og sygdomme i munden, kan være tegn på andre helbredsproblemer i resten af kroppen.

For eksempel kan løse tænder være et tegn på en infektion. For virkelig at forstå, hvilken type infektion der er tale om bør en tandlæge se på problemet med det samme. Hvis de løse tænder forårsager tandpine, kan det være, at du oplever symptomer på en infektion – enten ved tandkødssygdom eller tandkaries. Din tandlæge kan tage røntgenbilleder for at afgøre, hvad der forårsager infektionen. Tidlig behandling kan forhindre infektionen i at sprede sig, eller forhindre dine tænder i at skulle trækkes ud.

Når tandpinen er alvorlig

Alvorligheden af ​​din tandpine kan også være et tegn på, at det er tid til at besøge din tandlæge og få øjeblikkelig lindring. Hvis din tandpine er mindre, er der et par behandlingsmuligheder, du kan se på derhjemme. Hvis ikke, bør du prøve at se din tandlæge så hurtigt som muligt, da der er forskellige årsager bag tandpine.

Forebyggelse af tandpine i første omgang er ideelt for patienter, men vi er klar over, at dette ikke altid er tilfældet. Livsstilsvalg og vaner kan komme i vejen, og inden du ved af det, står du tilbage med en tandpine der slet ikke er til at holde ud.

Dit tandkød bløder og gør ondt

Selvom det ikke er unormalt, at se dit tandkød bløde efter at du har brugt tandtråd, kan det være et tegn på tidlig tandkødssygdom eller tandkødsbetændelse. Hvis blødningen af ​​dit tandkød er overdreven, tilbagevendende og endda gør dit tandkød ømt – er der nogle advarselsklokker du bør være opmærksom på. Det er nogle af de mest almindelige tegn på tandkødssygdom. Hvis du allerede har gennemgået ordentlige børste- og tandtrådsteknikker og regelmæssigt har indarbejdet dem i din mundplejerutine derhjemme, gør du et godt stykke arbejde med at forebygge tandkødssygdomme. Men hvis dit tandkød gør ondt eller hæver, skal din tandlæge undersøge, hvad der rent faktisk foregår.

Besøg en tandtekniker i mariager og lad dem undersøge dine tænder grundigt.