fysioterapeut herning

Få den bedste hjælp hos din fysioterapeut i Herning

Få den bedste hjælp hos din fysioterapeut i Herning

editorial

Måske har du hørt om fysioterapeuter, som er behandlere inden for det offentlige sundheds system. I det følgende kan du læse mere om hvad en fysioterapeut egentlig laver.

Hvornår har jeg behov for fysioterapi?

Du kan få behov for behandling hos en fysioterapeut hvis du har været udsat for et traume, eller hvis du har en lidelse som går ud over dit funktions niveau. Et traume kan for eksempel udmønte sig i et beskadiget ligament – for eksempel et sene, et korsbånd eller en menisk – et brud på en knogle eller en skade på en muskel. Når en sådan skade opstår skal den selvfølgelig have mulighed for at hele igen.

image

Samtidig er det dog vigtigt at du træner din krop så det hele ikke bare sander til. Forholder du dig passivt vil du nemlig løbe en endnu større risiko for at udvikle dårligt blodomløb eller muskel atrofi. Og det kan tage lang tid at komme tilbage i god fysisk form efter en skade.

Det er dog vigtigt at du får den rette vejledning i hvorledes du træner korrekt. Ellers risikerer du bare at foranledige yderligere skade på din krop. Det er en fin balancegang som handler om at holde formen ved lige uden at overbelaste det ramte område, eller kompensere i andre dee af kroppen.

Her er det oplagt at søge hjælp hos en fysioterapeut. En fysioterapeut kan hjælpe dig på flere områder. Han eller hun kan for eksempel lægge et træningsprogram med øvelser som er særligt velegnet til dig i netop din situation, og give dig vejledning i hvorledes du udfører dem korrekt.

En fysioterapeut kan også udføre manuelle behandlinger som for eksempel massage, shockwave terapi, manipulation af led og diverse terapi med laser eller ultralyd, som kan fremme og stimulere en hurtig heling.

Du finder din nærmeste fysioterapeut i Herning hos Fyssernes Hus – læs mere på fysserneshus.dk.