Røntgenundersøgelse

Få en grundig røntgenundersøgelse i en professionel klinik

Få en grundig røntgenundersøgelse i en professionel klinik

De fleste af os har prøvet at få taget et eller flere røntgenbilleder. Måske har du aldrig været i en situation, hvor du har haft behov for en røntgenundersøgelse – og i så tilfælde kan du med fordel læse med i det følgemde.

Hvornår har jeg behov for en røntgenundersøgelse?

Hvis du er kommet til skade, for eksempel i forbindelse med sport eller et uheldigt fald, kan du opleve hævelser, ømhed eller misfarvninger – eventuelt i kombination – omkring det berørte område.

Fortager disse symptomer sig ikke i løbet af få dage, og forværres de måske oven i købet, skal du altid tage kontakt til din læge. Han eller hun vil undersøge skaden og derfra tage stilling til om det er nødvendigt med en røntgen eller ultralyds undersøgelse.

Det er nemlig ikke altid at lægen ved blot at se og mærke på området kan vurdere om der skulle være tale om en slem forstuvning, en skade på en muskel, sene eller et ligament, eller måske endda et brud på en af dine knogler. Dette kan kun afgøres ved en røntgenundersøgelse. Og en sådan skal du have udført på en røntgenklinik.

Hvad indebærer en røntgenundersøgelse?

En røntgenundersøgelse kræver ikke noget særligt af dig ud over at du er i stand til at stå stille og holde kroppen i ro i et par sekunder ad gangen. Længere tid tager det nemlig ikke at tage et røntgen billede.

Med moderne røntgen udstyr er en røntgenundersøgelse overstået på ganske kort tid – og de digitale røntgen optagelser ligger klar til brug. Røntgen lægen og radiologen vil hurtigt kunne vurdere om billederne viser det de skal. Og du vil på en moderne røntgenklinik kunne få dine billeder og eventuelle ultralyd optagelser med på en DVD eller andet medie efter undersøgelsen.

Du kan finde din lokale røntgenklinik i København på https://www.noerrevold.dk/.