autisme

Få hjælp til hele familien, når du har et barn med autisme

Få hjælp til hele familien, når du har et barn med autisme

Er dit barn blevet diagnosticeret med autisme, kan det vende op og ned på jeres hverdag. Pludselig er der en masse ting, der giver mening i forhold til, hvordan dit barn har opført sig, men du er også nødt til endegyldigt at droppe håbet om, at det bare skyldtes en fase.

Samtidig begynder dit fokus nu at flytte sig til, hvordan du så kan skabe den bedst mulige hverdag for dit barn. Det kan være, at det er noget helt andet, som dit barn kræver nu. 

Et af de steder, hvor I har mulighed for at få hjælp, er hos familieraadgivningmedhjertet.dk.

De har specialiseret sig i hjælp til børn med autisme. Det er deres eneste fokus, og de har derfor rigtig godt styr på, hvad du går igennem som forælder, og hvordan du nu skal til at sammensætte jeres hverdag. De tilbyder både et grundforløb og et masterforløb til forældre, så du kan få alle de værktøjer, som du har brug for. 

Har du flere børn, kan dine andre børn måske godt blive lidt glemt i hele processen. Samtidig er det jo også deres liv, du er ved at ændre på, for at få det til at passe til dit barn med autisme.

Det kan være en kæmpe omvæltning for dine andre børn, og de kan måske have svært ved at forstå, hvorfor det er nødvendigt. 

For at klæde dine andre børn godt nok på til at leve et liv med en bror eller søster, der har autisme, er det en god ide, at du sender dem på et søskendekursus. Hos familieraadgivningmedhjertet.dk tilbyder de kurser til søskende, der er mellem 6-8 og 9-11. Kurserne er for både børn og forældre, men uden det barn, der har autisme. Dermed kan I som forælder også få noget tid med de andre børn, hvor I taler om de forandringer, der kommer til at ske.