skulderproblemer

Har du problemer med skulderen?

Har du problemer med skulderen?

Dine skulderled er de mest mobile led i din krop, så dine arme kan bevæge sig op og ned, bevæge sig fremad og bagud og krydse begge sider af din krop. Men den grad af fleksibilitet og mobilitet har en pris.

Selve skulderleddet skal være lavt for at rumme de mange forskellige bevægelser, du foretager. Leddet har brug for muskler, ledbånd og sener for at holde det hele på plads og fungere optimalt. Alle disse strukturer eller en kombination af mere end én kan nedbrydes eller blive skadet, hvilket forårsager skuldersmerter, der begrænser dine bevægelser og begrænser din livsstil.

Hvis du oplever skuldersmerter, bør du besøge en reumatolog. De er specialiserede sig i vævsskader og ledsmerter. Her er nogle af de mest almindelige årsager til, at du ikke længere kan bevæge din skulder uden smerter eller stivhed.

Du har slidgigt

Slidgigt er en autoimmun lidelse, der forårsager smertefuld hævelse og betændelse i dine led. Slidgigt er alders- og brugsrelateret nedbrydning af den beskyttende brusk, der forhindrer, at knoglerne i dine led gnider sammen. Afhængigt af hvilken slidgigt du har, kan din reumatolog anbefale:

Din skulder er gået af led

At kaste en bold, falde på sin skulder eller stoppe et fald med din hånd kan få kuglen i dit skulderled til at glide ud af dens fatning. Hvis du har en forvredet skulder, sætter din læge den manuelt tilbage i den rigtige position.

Du skal muligvis immobilisere din skulder med en slynge, mens den heler. Afhængigt af andre skader du kan have pådraget dig ved at tage antiinflammatoriske lægemidler, eller putte is på skulderen i 20 minutter hver fjerde time i tre til fire dage, og fysioterapi kan være tilstrækkelig terapi.

Du har en frossen skulder  

Hvis du slet ikke kan bevæge din skulder, har du muligvis udviklet en tilstand kendt som frossen skulder. I frossen skulder bliver kapslen af ​​væv, der omgiver skulderen betændt og hævet, hvilket begrænser bevægelsen i dit led. Hvis du har en frossen skulder, kan du ikke bevæge din arm meget, hvis overhovedet, og ingen andre kan bevæge den.

Hvis du har nogle af ovennævnte skulderproblemer, kan du kontakte https://reumatologiklinikken.dk/skulderklinikken/