alkoholbehandling

Hjælp din nærmeste til en effektiv alkoholbehandling

Hjælp din nærmeste til en effektiv alkoholbehandling

Alkoholisme er ikke en tilstand, man bør spøge med. Nogle af os griner måske lidt af de fulde mænd på bænken nede ved torvet, som vælter når de forsøger at rejse sig, eller er lige ved at tabe bukserne hele tiden. Eller vi ryster lidt på hovedet af den lidt for sjove onkel, som altid får hevet for mange øl og snaps indenbords under familiens julefrokost, og nærmest må køres hjem på en trillebør.

Men hvad vi ikke ser er de ufattelige lidelser, disse mennesker forvolder sig selv og deres nærmeste. Det er nemlig ikke kun den misbrugsramte selv, som lider under alkoholismens åg. Kæreste, ægtefælle, forældre, børn, venner og kolleger må også se magtesløse til, mens vedkommende forsvinder ind i alkoholens alt opslugende tåger.

Det er utroligt smertefuldt, og forbundet med enorm sorg, at være vidne til en eskalerende afhængighed. Når man som pårørende til en alkoholiker gang på gang oplever at blive afvist i sine forsøg på at gøre opmærksom på problemet, er der til sidst kun eet at gøre – og det er at redde sig selv.

Derfor ender mange alkoholikere med at leve deres liv i armod og ensomhed. En alkoholiker kan miste alt – familie, venner, job, bolig og forsørgelsesgrundlag – uden at det nogen sinde går op for ham eller hende, at det hele blev ofret på alkoholens alter. Og derfor er det vigtigt at du – såfremt en person i din familie eller nære omgangskreds begynder at udvise tegn på et afhængigheds betinget misbrug af alkohol – træder til med det samme.

Hvordan hjælper jeg en alkoholiker?

Hvis du – med rette – frygter afvisningen, kan du altid få hjælp til den svære konfrontation samt det efterfølgende afvænnings forløb på et professionelt misbrugscenter. Du kan kontakte Behandlingscenter Stien via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk og få mere information om alkoholbehandling.