tandtekniker

Hvad en tandtekniker kan gøre for dig

Hvad en tandtekniker kan gøre for dig

editorial

Ligesom inden for lægeverdenen, så er der også specialer, som en tandlæge kan beskæftige sig med. Det er alt sammen med henblik på at give dig den bedste behandling, og derfor er det vigtigt, du finder den rette tandlæge eller fagperson til at hjælpe dig med dit problem. I dette indlæg vil vi fokusere på, hvad en tandtekniker kan hjælpe dig med. Læs med her og bliv klogere på, hvad en tandtekniker arbejder med. 

Hvad en tandtekniker gør, og hvordan han/hun hjælper dig

En tandtekniker lægger den sidste hånd på dine specialfremstillede proteser eller mundstykker. Det betyder, at denne person vil hjælpe dig med at opnå det smil, du altid har ønsket dig, ved at skabe det ønskede udseende og følelse, du efterspørger. Dette gøres ved at tage aftryk af dine tænder og designe et produkt, der føles naturligt for dig, og som også ser naturligt ud. Du kan både få hel og del-proteser, så det passer helt perfekt til dine tænder, som du ønsker det.

Tandlæge vs. tandtekniker: Hvordan er behandlingen forskellig?

Hvad er forskellen mellem en tandlæge og en tandtekniker? Den vigtigste forskel er, at en tandlæge kan gøre alt det, som en tandtekniker også gør. Selv om dette udsagn er sandt, har tandlægerne ikke tid til at lave både del- og helproteser. Derfor overlader de normalt denne opgave til tandteknikere. En tandlæge kan også give dig et sæt specialfremstillede proteser, men det kan tage længere tid end at få et sæt fra en tandtekniker. I en nødsituation er der tilfælde, hvor kun din tandlæge kan hjælpe dig.

I alle andre situationer er det dog vigtigt at se både din tandlæge og en tandtekniker for at sikre, at din behandling er perfekt. Tandlægen kontrollerer tandteknikerens arbejde og retter eventuelle fejl. Din tandtekniker viser også tandlægen sit arbejde, så han/hun kan perfektionere det eller tilføje noget ekstra, hvis det er nødvendigt. Kort sagt bør du gå til både en tandlæge og en tandtekniker for at få de bedste tænder.