psykolog

Hvad er en psykolog?

Hvad er en psykolog?

En psykolog er en akademiker, som har gennemført den femårige kandidat uddannelse i psykologi ved et godkendt universitet. Først da må man kalde sig cand. psych., og blive medlem af Dansk Psykolog Forening. Psykolog er således en beskyttet titel. En privat praktiserende psykolog har som regel taget flere kurser i forskellige former for terapeutisk behandling, for eksempel kognitiv terapi (en behandlings form som er særdeles udbredt). De fleste privat praktiserende psykologer har et eller flere særlige fokus områder, for eksempel par terapi, familie terapi eller traume terapi.

Hvordan arbejder en psykolog?

En privat praktiserende psykolog vil typisk have en klinik eller en praksis, fra hvilken han eller hun arbejder. Som klient besøger du psykologen i denne klinik, og selve sessionen varer som regel en times tid. I løbet af denne time vil du og psykologen føre en samtale, som har til formål at afdække de problematikker, du går og kæmper med. Psykologen vil sandsynligvis give dig ”hjemmearbejde” i form af øvelser, du skal udføre, eller observationer, du skal gøre dig. Er du i terapi med din partner, vil I begge have opgaver, som skal udføres mellem de enkelte sessioner.

Hvorfor skal jeg vælge Mette Herslund som min psykolog?

Er du på udkig efter en autoriseret psykolog i Helsinge, kan du kigge forbi psykolog Mette Herslund. Mette Herslund tilbyder en rækker forskellige behandlings former – hvis du eksempelvis ikke synes, at det er et hit at sidde stille i en klinik og snakke om problemerne, kan du vælge den mere nærværende og sanselige heste assisterede terapi.

Gennem samværet med dyrene får du jordforbindelse og en øget bevidsthed om din krop og dine følelser. Heste assisteret terapi er for dig, som føler at du har mistet kontakten til din følelsesmæssige bevidsthed, og gerne vil genskabe en sammenhæng mellem dit krop og dit sind.

Læs mere på psykologmetteherslund.dk