zoneterapi

Hvad er historien bag zoneterapi?

Hvad er historien bag zoneterapi?

editorial

Zoneterapi er en terapi, som bygger på mange års erfaring. Denne type terapi har vundet indpas i Danmark de seneste år, og mange danskere benytter sig af zoneterapien til behandling af forskellige lidelser. Men hvad er zoneterapi egentlig for noget? Er der beviser for, at zoneterapi virker? I denne artikel gennemgår vi historien bag zoneterapi samt dens evidensbasering.

Zoneterapi er en form for massage, hvor der lægges tryk på specifikke punkter på fødder, hænder eller ører. Terapeuten bruger sine tommelfingre, fingre eller en særlig anordning til at påføre trykket. Refleksologer mener, at dette kan bidrage til at afbalancere kroppens energi og fremme heling i forskellige dele af kroppen.

Refleksologiens historie er noget uklar. Nogle kilder hævder, at metoden stammer tilbage fra det gamle Egypten, Kina og Indien. Der er dog ingen klare beviser for, at refleksologi faktisk blev praktiseret i disse kulturer. Den første omtale af refleksologi stammer fra en medicinsk tekst fra det gamle Grækenland kaldet “Hippokratic Corpus” I denne tekst anbefaler en læge ved navn Aelius Galenus massage af fødder og hænder i forbindelse med en række sundhedsproblemer.

zoneterapi

Den er god nok angående zoneterapi

Det menes, at den moderne refleksologi blev udviklet i begyndelsen af det 20. århundrede af den amerikanske læge William Fitzgerald. Fitzgerald bemærkede, at når han lagde pres på bestemte punkter på kroppen, kunne hans patienter opleve lindring af deres symptomer. Han kaldte denne metode for “zoneterapi” og inddelte kroppen i 10 forskellige zoner.

Fitzgeralds zoneteori blev senere udbygget af den danske fysioterapeut Eunice Ingham, som ofte betragtes som grundlæggeren af den moderne refleksterapi. Ingham mente, at der var specifikke punkter på fødder og hænder, som svarede til forskellige organer og systemer i kroppen. Hun udviklede en kortlægning af disse punkter, som stadig bruges af refleksologer i dag.

Af den grund alene er der megen god grund til at bruge https://klinik-velvaere.dk/zoneterapi/