misbrugsbehandling

Kom ud af pillemisbruget med en misbrugsbehandling

Kom ud af pillemisbruget med en misbrugsbehandling

editorial

Alkohol- og stofmisbrug er alvorlige sundhedsproblemer, som berører i tusindvis af mennesker i Danmark. Pilleafhængighed er en særlig snigende form for stofmisbrug, da det ofte kan gå ubemærket hen, indtil en person har udviklet en alvorlig afhængighed. Med den rette misbrugsbehandling og støtte er det dog muligt at komme sig fra pilleafhængighed

Hvad er et pillemisbrug?

Pilleafhængighed kan omfatte et hvilket som helst antal stoffer, herunder opioider, benzodiazepiner og stimulanser som Adderall eller Ritalin. Disse stoffer kan blive ordineret af en læge til behandling af et medicinsk problem som smerte eller angst, men misbrug eller overforbrug kan føre til fysisk afhængighed og afhængighed.

Personer, der bliver afhængige af piller, kan øge deres dosis uden at rådføre sig med deres læge, tage dem oftere end foreskrevet eller på anden måde tage dem på en uhensigtsmæssig måde til rekreative formål.

misbrugsbehandling

Hvorfor er pillemisbrug farligt?

Når man først er afhængig af piller, kan man have svært ved at fungere uden dem på grund af abstinenssymptomer, der omfatter intens trang til stoffet samt kvalme eller mavekramper, svedtendens, søvnløshed, irritabilitet, angst, træthed og depression. I ekstreme tilfælde kan disse symptomer være livstruende, hvis de ikke håndteres korrekt i en professionel behandlingsramme.

Få effektiv misbrugsbehandling på et behandlingscenter

Heldigvis er der effektive behandlinger til rådighed for dem, der kæmper med pilleafhængighed. Det første skridt er normalt afvænning – afgiftning, eller “detox” – hvor kroppen begynder at slippe af med skadelige giftstoffer relateret til stofbruget. Denne proces bør foregå under nøje lægelig overvågning, da visse lægemidler kan være nødvendige for at lindre smertefulde eller potentielt farlige abstinenssymptomer i denne periode.

Efter afvænning følger rehabilitering, hvor personer lærer om deres lidelse – hvad der forårsager den, og hvordan de kan håndtere den – og modtager følelsesmæssig støtte fra rådgivere og andre jævnaldrende, der forstår, hvad de går igennem. Nogle centre tilbyder også kognitiv adfærdsterapi, som hjælper enkeltpersoner med at erkende negative tanke- og adfærdsmønstre, der er forbundet med stofmisbrug, så de kan fokusere på at udvikle sundere vaner i stedet for at stole på piller for at få trøst.

Derudover tilbyder mange rehabiliteringsprogrammer integrerede plejeløsninger, hvor patienten modtager ernæringsrådgivning, træningscoaching og mindfulness-træning, der er skræddersyet specifikt til hans eller hendes behov i løbet af hele genopretningsprocessen.