psykolog

Hvordan vælges en psykolog?

Hvordan vælges en psykolog?

Hvis tiden er inde til terapi, hvordan vælger man så en psykolog? For at indsnævre de mange muligheder, så kan man starte med at kigge på nogle af punkterne herunder: 

Start din søgning lokalt

Hvis man bor i København, og er interesseret i en psykolog på Frederiksberg, så start gerne søgningen her. Det gør det mere overskueligt, når man skal finde den, man vil gå hos. Der findes nemlig mange forskellige psykologer i Danmark – derfor kan det også være nemmere og mere praktisk, hvis man finder en, som er i en overkommelig afstand. 

Hvad arbejder psykologen med? 

Når man kontakter en psykolog, så kan man kigge efter, hvad vedkommende arbejder med. Hvis man f.eks. skal have hjælp til håndtering af stress, så kan en stress psykolog have den ekstra erfaring der skal til, når man skal komme ud fra forløbet med ekstra overskud igen. 

Det samme gælder også, hvis man søger en psykolog, som kan hjælpe med at behandle depression. For jo flere gange en psykolog har arbejdet med en psykisk lidelse, jo bedre kan psykologen også være klædt på til at hjælpe en godt videre – og det er naturligvis det, som de fleste ønsker, når de kommer ved en psykolog. 

Hvilken metode bruge psykologen? 

Man vil også opleve, hvordan psykologer bruger mange forskellige metoder. Hvis man har været i terapi før eller kender lidt til psykologi, så kan det være, at man foretrækker en metode fremfor en anden. Ellers så er det som sådan ikke noget, man behøver at forholde sig til. Og hvis det er noget, der interesserer en, så er det noget, man selv kan undersøge nærmere, eller spørge psykologen ind til – evt. før man begynder. Nogle psykologer beskriver også deres metode på deres hjemmeside. Det giver også en god fornemmelse af, hvordan der bliver arbejdet i terapien.